Tiistai 21.2.12

Laskiaisesta tai karnevaaleista ei tietoakaan, täällä vaan sisällä nyhjätään kirjojen äärellä. Mutta kohta repee kun pääsen ulos, siellä on oikein vanhan ajan klassinen talvi.

Hövä hövä Kreikka, eläköön Hellas! Miljardeja tippui. Kannatamme Kreikkaa, mutta jospa ne säästävät itsensä nyt hengiltä? Nälkävyöllä kestävään kehitykseen.

Onko enää muita asioita kuin taloudellisia. Onhan tämä kuntasumppu, siitä vielä iloa riittää. Taloutta sekin on, vaikka palveluista puhutaan. Muuta ei kotimaassa tapahdu kuin tavanomaista ammuskelua. Kyllä ravintoloiden täytyy olla auki neljään saakka ja mieluiten kuuteen. Alas sisäministeri ja poliisi, mitä ne yrittävät estää kansaa ryyppäämästä ja riehumasta. Vapaus voittakoon. Hurraa hurraa, iloiset kansanjuopottelijat.

Ulkomaisissa laatusarjoissa on se hyvä puoli, ettei niitä tarvitse hysteerisesti joka ilta mainostaa, ne löytävät vakaan katsojakuntansa omalla painollaan kuten nyt Downton Abbey. Vähän näyttää liukuvan saippuan suuntaan hieno sarja, mutta kuka nyt voi aina keksiä elegantteja juonenkäänteitä. Tuossa elämäntavassa oli kieltämättä tyyliä, eikä sitä enää voi tavoittaa edes Nalle Wahlroos kauniissa kartanossaan. Sääli.