Perjantai 24.2.12

Onhan se prinsessan nimi vähän omituinen, ei ainakaan rytmiä saati kuninkaallisuutta ole siinä rimsussa. Miten muuten taas ovat tietävinään, ettei hänestä tule koskaan kuningatarta. Kuka näkee niin kirkkaasti puoli vuosisataa eteenpäin? Monarkiaa on haudattu niin kauan kuin muistan, ja aina se vaan siinä kukoistaa ja säilyttää kannatuksensa. Kunkun huvit ovat kovin pieniä jos vertaa edeltäjiensä ilonpitoihin historian saatossa. Kaikkihan kapenee, kutistuu, kiristyy.

Mitä ennusteltiin meillä presidentin vaalissa? Että suosikin etumatka ei kestä, vaan sulaa. Että tiukoille menee. Toisin kävi. Että vaali ei vaikuta puolueiden kannatukseen. Toisin kävi. Mitä sanoikaan vanha Ahti K tulevaisuuden ennustamisesta…

Kun työ alkaa taas sujua, maiset murheet unohtuvat. Maailma hoitakoon itsensä. Tanssinopetus Tampereelle tuntuu melko eksoottiselta, erilaiselta kuin niinä aikoina jolloin Ester Naparstok oli ainoa opettaja. Maahanmuuttaja alkuaan hänkin, teki Eino Salmelaisen kanssa hedelmällistä taiteellista yhteistyötä. Nyt tanssi on aistillista huvia, joka voi livahtaa näinkin syvälle libidon suuntaan. Aika törkeitä velikultia.