Sunnuntai 26.2.12

Viimein suksilla, kova viima kävi ja lunta pöllysi ladulle. Vain lenkki saunalle ja takaisin. Aamulehden liitteessä Anne Välinoron katsaus näihin todellisista henkilöistä kertoviin draamoihin. Sylvi ja Anita sai lisää ilmaista huomiota. Samoin kuin eilen Suvin juttu Hesarissa tämmöinenkin kevyt katsaus jatkaa teosten elämää ja nivoo ne ilmiöksi.

Sitten Nokialle, missä nouseva bassobaritoni Oskari Nokso-Koivisto konsertoi Työväen Teatterissa (koulun auditoriossa). Komea konsertti, ohjelmistossa englantilaisia vagabond-lauluja ja Toivo Kuulan pohojalaasia, italialaisia aarioitakin Oskari lopussa veteli. Välillä kuultiin säestäjän Jukka Nykäsen improvisoituja bravuureja. Hyvä kun pysyi flyygeli paikoillaan permannolla. Italiassa opiskelleesta Nokso-Koivistosta vielä kuulemme, lämmin ja muhkea oli äänensä, kansanlauluihin poika eläytyi tosissaan. Kyröläisiäkin oli katsomossa, samoin tuttuja kuorolaisia.

Sina Kujansuu minut konserttiin houkutteli, samoin Maila Böhmin ja Tuija Piepposen. Tämän hilpeänvärikkään naistrion kanssa ajelimme Sinan Pihkatappiin, missä tarjoiltiin emännän raculettia ja Tuijan valmistamaa ihmeellistä salaatinkastiketta. Olihan taas pidot, unhoitin tyystin tautini ja tervehdyin päivässä pelkästä elämysten paljoudesta.