Sunnuntai 4.3.12

Eivät arvaa siellä lehtitaloissa millaisen turhautumisen tuottaa maakylään, kun lehdet jäävät aamulla tulematta! Taunon kanssa istua juntattiin tunti meidän kyökissä ja manailtiin tyhjää laatikkoa. No sittenhän se tuli juuri kun Tauno oli jo ehtinyt takaisin omaan pirttiinsä. Eikä Aamulehdessä suurempia uutisia ollutkaan muita kuin AKT:n ihmeellinen irtisanomistempaus. Mutta Hesarihan minua odottaa vasta Helsingissä.

Täällä hiihdellyt loistavilla kantohangilla pari säteilevää päivää. Tänään Myllykolun lenkillä, lentokeli, päivä paistaa. Kannatti piipahtaa välillä maille. Kunto on taas nousussa. Urheilua tuli katsotuksi telkkaristakin, vaan eipä pärjää Suomen poika eikä tyttökään, ei Salpausselällä eikä ampumahiihdossa. Minne ovat kadonneet mieshiihtoampujat? Ruotsin poikakin siellä kilvoitteli kärjessä. Kaukana ovat vanhat loiston ajat. Ringa Ropo ällisteli Nybergin ohjelmassa naisurheilun romahtanutta tasoa. Naiset hyppäävät metrin vähemmän kuin Ropo parikymmentä vuotta sitten! Kun Anssi K ponkaisi hyppyristä neljänneksi, olemme ratkionnellisia. Hiihtäjät tallaavat kaukana kärjestä.

Otettava varoitukseksi sitaatti Veikko Huovisen päiväkirjasta vuodelta 1997: