Maanantai 5.3.12

Ei tullut taaskaan lehti ajallaan laatikkoon. Olipa aikaa Taunon kanssa siinä tien poskessa selvittää Venäjän tilannetta ja AKT:n sekasotkua. Uskomme Putinin vakauttavan tilanteen Venäjällä, kunhan kiivaimmat höyryt on mielenilmauksissa henkäisty. Sen sijaan Räty ei saanut kannatustamme, pahasti on liittonsa tulehduttanut. Hilkka Ahde on sypäkkä nainen, hänestä näkyy että aiheetta ei kamppaile. Ihailemme Hilkka Ahteen sisukkuutta.

Tauno oli vetäissyt puolikkaan Pirkan hiihtoa (45 km) ja Lauri koko kiekon. Kovia miehiä! Keli oli jäätävän lennokas, ennätyksiä sateli. Minulle riittivät nämä kotikulmien lenkit, niistäkin virkistyin kovasti.

Kun seisoin Härkikujan pysäkillä odottelemassa Helsingin bussia, singahti viesti New Yorkista. Kustantaja tiedusteli Katri Helena -kirjan sopimustilannetta. Kohu aiheesta oli yltänyt Amerikan rannoille. Kustantaja ei tosin ollut amerikkalainen, vaan ihan ruotsalais-suomalainen. Piti siitä käydä R-kioskista hakemassa Ilta-Sanomat.

Tähän ikään en ole vieläkään oppinut kuinka pieni lempeä keskustelu toimittajatytön soittaessa sunnuntai-iltana voi johtaa ällistyttävän suuriin lööppeihin ja otsikoihin. Olin vain sillä kannalla, että mahdollisesti joskus kirjoitan liitostani laulajan kanssa. Olihan se merkittävän kappale elämääni sentään. No nyt se on menoa, ei auta pyristellä. Jospa kirjoitankin, saatana, todellisen avioliittoromaanin! (Tässä oli tyylilainaa Veikko Huoviselta, kuten tarkka lukija huomasikin.)

Iltapäivälehdet ja kaiketi muutkin rakastavat paljastuksia. Itse en ole edes käyttänyt sellaista sanaa. Ainahan kirja jotakin paljastaa, muuten on turha kirjoittaa. Jospa paljastankin nyt, että liitossamme oli myös paljon hyviä hetkiä ja kivoja muistoja. Se olisi valtakuntaa tärähdyttävä paljastus!

Matka keinahti muuten mukavasti, mutta kesti kauan, koska vaihtoyhteys Tampereella lähti nenäni edestä. No sitten puksuteltiin seuraavalla bussilla. Kauniisti paistoi aurinko ja kuu kumotti. Kohta se on täysi. Lueskelin Huovisen lyhyitä erikoisia, varottava vain ettei tartu liikaa tyylilainoja.

Kotona ehdin katsomaan, kuinka Alcantaran perheen jäsenet selvisivät erilaisista seksuaalisista kiusauksista. Hyvin kävi lopulta, mutta Antoniolla taisi olla keveä äventyr Bilbaossa. Houkutus oli ylivoimainen. Guggenheimia ei näkynyt vielä missään. Kivaa olla taas kotona Sepänkadulla Marjan hyvässä hoivassa, hänkin toipumassa pikkuvaivoistaan.