Tiistai 6.3.12

Kari Hotakaisen kolari pysäytti. Kaikkea voi tapahtua keskellä kirkasta päivää. Kari piti nopeista autoista ja kirjoitti niistä paljon. Nyt toinen kolari, varmaan panee varomaan. Vaikka syytön hän oli havainnekuvan mukaan. Onneksi näyttää selviävän lehtitietojen mukaan. Hotakaista tarvitaan, kunnon kirjailija ja kiva kaveri, vaikka tapaamme harvoin, joskus kirjallisissa tilaisuuksissa. Voimia, Kari!

Puhuin iltapäivällä Meilahden kirkossa sadalle seniorisairaanhoitajalle Juhani Ahosta, niinpä tietysti. Hyvä kuulijakunta, Ahon psykologia ja naisten kuvaus kiinnostivat. Tietysti olisin voinut puhua periferian ja kirjallisten monopolien suhteesta Ahon tuotannossa tai agraarin nostalgian ja teknistyvän modernisaation konfliktista hänen ajattelussaan käydäkseni kunnon tutkijasta, mutta kaiketi senioridaameja enemmän sittenkin kiinnostivat inhimilliset aspektit kirjailijan elämäntaiteessa. Palkkio oli parasta Chivas Regal -luokkaa.

Jännitimme Marjan kanssa kuinka mr Bates selviää hirttotuomiostaan, ja huojennus oli suuri, kun se muutettiin elinkautiseksi. Toivo elää. Briteillä on suurenmoisia näyttelijöitä ja taitoa ja varoja tehdä rikkumatonta, elävää ajankuvaa. Mary on ehdoton suosikkini, kaunein ja tyylikkäin tv:ssä esiintyvä nainen tällä vuosituhannella. Lisäksi hän muistuttaa joistain kulmista hätkähdyttävästi Marjan nuoruudenkuvia. Olen aivan myyty. Kun Matthew viimein kaikkien mutkien ja esteitten jälkeen älysi kosia Maryä, olimme täällä ikionnelliset. Tein ohuen viskin tapauksen kunniaksi. Downton Abbey jää tuotantotauolle hyvissä tunnelmissa.