Sunnuntai 11.3.12

Pekka Tarkan Lehtos-elämäkerran toinen osa on tulossa, komea juttu Hesarissa tuosta Pietro Annigonin piirroksesta ja Lehtosen Firenzen seikkailusta. Tästä Pekka kertoikin joulun alla Savonlinnan retkellämme. Kiintoisaa nähdä kuinka tämä elämäkerta nyt kokonaisena otetaan vastaan. Minun Ahoani ja Meriluotoani nuoret tutkijat ovat käyttäneet nyrkkeilypussinaan, omia teorioitaan vahvistaakseen. Ettei vaan Tarkankin otteesta keksittäisi jotakin raskauttavaa vanhakantaisuutta…

Upea päivä jälleen, hiihtelin Myllykolun lenkin jäisillä laduilla, hyvin sujuu vielä. Töitäkin puskin vastoin tapojani, tahtia täytyy tiivistää. Yleensä pyhitän lepopäivän. Avasimme täällä Viehätyksessä verantakauden ja nautimme spaghettia auringon lämpimässä kilossa. Valo on hurjasti lisääntynyt.

Aamulla muuten taas lehtilaatikko tyhjänä kuuden aikaan. Tauno palasi pirttiin, Hilkka tähysti postiautoa ja seitsemän maissa se jo viiletti Sillanpääntietä. Onhan sekin kohtuullinen aika pyhäaamuna, mutta kun meillä on mennyt se kuuden rytmi veriin… Toivomme paluuta vanhaan aikatauluun.

Turha tuota Timo Rätyä on televisioon kuljettaa, ei sanonut mies taaskaan mitään nyt maanantaiaamuna paitsi kielsi suhteen Hilkka Ahteen kanssa. Kaikenlaista riemukasta keksitään. Riittää poliisilla ja selvitysmiehellä selvittelemistä. Lauri Karhuvaara oli jämeränä, mutta aivan avoimeksi jäi mikä valtataistelu AKT:ssa on menossa, keiden välillä? Vas-ryhmää Räty syytteli, mutta sekö käyttäisi Hilkka Ahdetta käsikassarana? Ainoa varma asia on, että jatkokertomus aiheesta jatkuu.