Sunnuntai 1.4.12

Onnistuinpa taas aprillaamaan Marjaa, mutta siihen piti käyttää kuulokuvaa ja näyttämöllisiä keinoja. Lavastin yllätysvieraan saapumisen aamutuimiin. Huokeita ovat huvini.

Ykkösen dokumentti Lassi Nummesta, samoin Teeman runokollaasi Pitskun performanssista täydensivät sopivasti eilisiä elämyksiä.

Jyrki Nummi kirjoittaa Pekan Lehtos-kirjasta aika asiallisesti, ei tosin innostuneesti, mutta mahdotonta oli näköjään kieltää sen ansiot, vaikkei elämäkerroista pitäisikään. Harmin paikka, että väärä koulukunta on näin tuottelias ja näkyvä.

Teimme tutkimusretken vasta avattuun Tamminiemeen, Teija Ahtisen haimme kaapelitehtaan kupeelta mukaan ja kiertelimme siellä huoneissa ja kerroksissa tunnin verran. Hyvä opastus saatteli vierailua. Ennallistaminen on näköjään tehty huolella ja mallikkaasti. Baarikin on avattu, samoin yläkerran kylpyhuone. Askeettista ja kodikasta oli Kekkosilla. Sylvin hiljainen elämä heräsi taas eloon, näytelmästä tulee vastaan kuten eilen hautajaisissa hyviä kommentteja.

Palmusunnuntain kruunasi lounas Elitessä ja vaihteeksi hiljainen koti-ilta. Matti Klinge kertoi Helsingin historiasta, Maria Lund valmistautuu uuteen musikaaliin. Nummen juhlakirjaakin selasin illalla: Mutta kun olen runoniekka. Ystävien, tutkijoiden eloisia väläyksiä tästä tyyliniekasta.