Tiistai 3.4.12

Titanic-villitys yltyy. Katastrofi kiehtoo yli aikain. Ei ollut mitään aikomusta katsella uutta draamaa aiheesta, mutta siinä vain unohduin lukiessa silmäilemään matkustajajoukon jyrkkää luokkajakoa. Perin brittiläinen itseanalyysi. Eipä juuri sympaattisia ihmisiä. Mutta itse törmäys ja sen reaktiot oli todentuntuisesti kuvattu, kaikessa hämmennyksessään ja hitaudessaan. Ei mitään oopperanomaista paniikkia, vaan haparoivan hutiloivaa pelastautumisyritystä. Tällaista varmaan oli, koko tunnerekisteri pelissä. Suurin kauhu voi jähmettää kylmän rauhalliseksi. Jännä rakenne tässä: seuraava jakso kuulemma alkaa taas alusta, taustoista. Mutta lopputulos nyt kumminkin on selvä, jännitys siitä puuttuu.

Lassi Nummen äidin Ida Maria Mahlbergin piti 16-vuotiaana matkustaa Titanicilla New Yorkiin, mutta hän myöhästyi ja joutui valitsemaan seuraavan laivan. Kohtalon leikkiä.