Keskiviikko 4.4.12

Tervehdin tuttuja joutsenia rannassa. Tarkastan saunalaiturin, edelleen kunnossa. Mietin koska voisi jo kokeilla savusaunaa. Vielä on kylmä ja lunta, veisi aikaa lämmittää. Mutta vesi on rannassa vapaa. Oli loistava keli ajella Helsingistä, ei jälkeäkään enää maanantain kaaoksesta.

Illalla kuuntelin konserttia (Schubert, Mahler) Musiikkitalosta ja varsinkin väliajalta Ahti Tarkkasen mainiota muistelmaa, jossa ilmeni kuinka Norssi oli klassisen musiikin keskus sotien jälkeen. Paavo Berglund oli Tarkkasen luokalla, muita tuttuja nimiä vilahteli kuten Tuomas Haapanen, kevyeltä puolelta koko Olli Hämeen orkesteri. Myöhemmin sitten jazz valtasi alaa kuten nyt on muisteltu Jaskan eli Tahkiksen muiston yhteydessä. Aarno Cronvall oli samaa ikäluokkaa, muita mainitsematta. Manu Konttinen moduloi meillä uruilla aamuhartaudet, Tarkkasen aikaan itse Armas Maasalo (joka opetti jo isääni). Minua musiikki ei silloin niin koskettanut, urheilu, jalkapallo, kirjallisuus olivat päällimmäisinä. Yritän nyt myöhemmin ottaa takaisin.