Maanantai 16.4.12

Lumikellot kilkattavat kohmeisessa korsikossa ja tulppaaninalut pinnistelevät sinnikkäästi ilmoille Marjan kukkapenkissä. Sinivuokot kukkivat ikkunan alla. Muistuvat mieleen iloisen Istanbulin loisteliaat tulppaani-istutukset, joita oli helakat puistontilkut tulvillaan. Kaupungissa oli menossa tulppaanifestivaalit ja sen totisesti huomasi. Kuinka paljon on tarvittu väkeä loihtimaan jotain tällaista? Marja kukkia kuvaili haltioissaan.

Ikkunaremontti aikaisti maalle muuttoa, tänne taas asettaudutaan. Kiertelin rantoja, jäät alkavat väistyä. Tuulihaukka päivysti uljaana kuusen latvassa, punakylkirastas siritteli saunatontilla. Puutöitä riittäisi. Tauno on ajanut komean röykkiön risuja juhannuskokkoon.

Miten valtava ero oli Espanjan ja Suomen elintavoissa, seksuaalikäytännöissä ja leivänhankinnassa selvisi taas valiosarjassa Francon jälkeen. Jokin näin perinpohjainen ja samalla familiääri fiktionsekainen dokumentti tekisi hyvää meilläkin. Millaisista oloista vanhempamme, heidän vanhempansa ovat tulleet? Riittääkö yhtä reippaita kertojia kuin Espanjassa?