Tiistai 24.4.12

Vanhan kirjallisuuden päivät Sastamalassa lähestyvät (kesäkuun viimeiset pe-la). Ohjelmalehtinen on valmis, näyttää selkeältä, kannessa Fingerporista tuttu hahmo, lukumies ja rahamies. Teema ei voisi olla polttavampi, ajankohtaisempi: RAHA.

Käytiin tuleva ohjelma läpi ohjelmavaliokunnan kokouksessa Tietokirjailijain toimistossa ja hyväksi todettiin. Rahaa kirjallisuudessa ja myös ihan maailmassa käsitellään päivillä monipuolisesti. Erkki Liikanen Suomen Pankista kertoo avajaisissa löydöistään kirjahyllystä. Sitä rataa mennään. Tehtäväni on perjantaina johtaa seminaari aiheesta Raha ja sana, hyviä puhujia saan johdatella. Lauantaina selviää niin Balzacin, Dickensin kuin Haavikon ja Eeva Joenpellon suhde rahaan. Kirjatoukkain ehtoohuveja rillutellaan taas Ellivuoressa.

Kannattaa panna ajoissa kalenteriin, varailla vaikka huoneita, suunnitella matkaa. Vähän rahaa plakkariin, jotta voi tehdä kirjalöytöjä myyntipöydiltä ja huutokaupasta. Rennot päivät luvassa. Tavataan Sastamalassa.

Illalla viimeisessä Voimalassa tuli esiin kiintoisa kysymys: saako akateemikko laukoa mitä hyvänsä verrattuna kansanedustajan yhä soukempaan sananvapauteen? Antti Nyl