Torstai 26.4.12

Riidelläänkö keskustassa vai ei? Ainakin a-talkissa oltiin hymyilevän sopuisia ja yksimielisiä miltei kaikesta. Kuka oikein riitelee, ei ainakaan Paavo Väyrynen, joka ei ole kuullutkaan mistään riidasta. Mutta puheenjohtaja ja aamun kommentaattorit ovat varmoja, että kyllä piru riidellään ja lujasti.

Jos asiaa hiukan pirahteli sen riidan lomasta, riidelläänkö vaiko ei ja kuka riitelee, niin se hajaannuttava malli, jota keskusta lupaa ajaa, tuntuu aika hyvältä. Hajaannuttakaa hitto soikoon! Vastustamme keskittämistä, niin monta mukavaa lähipalvelua on jo menetetty sekä täällä maalla että kaupungissakin. Kannatamme hajaannuttamista.

Tuomo Puumala vaikutti tulevaisuuden mieheltä, Sipilä pysynee aivoriihen puolella. Mutta kuinka käy Paavon? Tuntuu hiukan oudolta ajatella Puumalaa pääministerinä muista haastajista puhumattakaan, mutta Väyrynen ja Pekkarinen voisivat astua remmiin vaikka huomispäivänä. Alkaisi varmasti tapahtua, hyvää tai huonoa.

Keskusta nousee, se on varmaa, sillä kokoomus ja sdp kuluttavat voimaansa syvenevässä eurokriisissä ja perussuomalaiset ovat huutelullaan menettäneet uskottavuuttaan. Ranskassa ennustan, että Sarkozy ottaa ruhjovan loppukirin ja voittaa niukasti. Saas nähdä.