Vappuna 2012

Aattona klo 10.30 löin viimeisen pisteen Huovis-kirjaan, 187 sivua. Nyt sitä vaan ruvetaan parantelemaan ja täydentelemään. Tuli hyvä vapputuuli, raikkaasti puhalteli pihallakin.

Ainakin pari viime vappua olemme juhlineet Helsingissä, nyt taas maalla, missä on jonkin verran hiljaisempaa. Taatan lakitus sujui entiseen tapaan. Raija Westergård piti oikein hyvän puheen muistuttaen Sillanpään naiskuvauksista, samoin vanhuksista, ja luki päälle otteen novellista ’Niinkuin huhtikuun päivä’. Mikään teksti ei kuvaa tätä kuuta paremmin.

Pidimme vastaanoton sillanpääläisille aktivisteille Villa Viehätyksessä, parikymmentä vierasta täytti sopivasti talon ja viimeiset viipyivät kello kolmeen. Päätähtiä olivat Vilja Pylsyn ja Jere Lepolan pienokaiset Tuure ja Saaga. Jälkimmäinen puolivuotias ei ollut moksiskaan vaikka ilmapallo pamahti korvan juuressa. Kuultiin nostalgista vappumusiikki lp-levyjeni uumenista. Marja ja Artsi lämpenivät muistelemaan ”Kenen joukoissa seisot” -sessioita. Oi nuoruus, lauloi Veikko Lavi.

Ponnistimme silti Sarveen vappulounaalle, ei olla sitä siellä koskaan ennen nautittu. Onkin siitä ihmeellinen ravintola, että säilyttää tason jopa vappuna. Serkkuni Osku juhli baarin puolella ensimmäistä eläkepäiväänsä. Illalla ansaittua lepäilyä. Toivomme voimien palautuvan huomiseksi.