Sunnuntai 20.5.12

Helpottavaa taas, kun tämä matsibuumi loppuu. Suomi olisi vähän paremmalla onnella voinut nousta pronssille, mutta tappiot terästävät ja puhdistavat henkeä. Slovakia oli vailla mahdollisuuksia rautaista Venäjää vastaan. Itäblokkiin on luisunut lätkän kuninkuus. Eihän lajia laajasti harrastetakaan, mutta sitä kiihkeämmin siellä missä harrastetaan.

Aamulehti sai uuden kolumnistin Kari Häkämiehestä, joka aloitti eilen terävästi. Hyvän kolumnin tuntee kahdesta: juttu alkaa kiinnostavasti, mutta ei vielä tiedä mihin se päätyy. Ja loppu on napakka, looginen. Täytyy olla jännite. Enimmäkseen kirjoitetaan aika löysiä lorotuksia, joista heti näkee mihin tähdätään.

Talvivaaran kaivoksesta valtava juttu Hesarissa. Taas muistan, kuinka tännekin meidän takamaille tutkittiin nikkelikaivoksen mahdollisuuksia joskus 1990. Terästyin hirmuisesti vastustamaan