Maanantai 21.5.12

Marja lähti Turkuun, autotonna jäin mä tänne. Mutta hyvin pärjätään.

Vierailin FES 125 toimikunnan kokouksessa Vilja Pylsyn kyydissä. Juhlavuotta 2013 jälleen suunnitellaan. Pääasia on saada hankeanomuksen kautta kuntaan rahaa, kuten puheenjohtaja Eero Norokorpi realistisesti tiivisti. Sitä hankesuunnitelmaa siinä pyöriteltiin, pyörryttävä määrä ideoita on siihen varistettu. Saa sitten nähdä mitkä toteutuvat, tuskin on tarkoituskaan kaikkia toteuttaa. Muutamaa seikkaa kommentoin. Näissä hankkeissa on se merkillisyys, että tapahtumat eivät saa tuottaa, sillä muuten kuulemma pääsylipputulot liukuvat kaikenlaisten Ely-byrokraattien ahnaisiin käsiin. Tätä on jotensakin vaikea ymmärtää.

Toinen seikka on se, että Sillanpään tasoista kirjailijaa ei pitäisi tarkastella kovin paikallisesti, vaan saatava laajemmat piirit näkemään tämän merkillisen ajattelijan ominaislaadussa tähänkin aikaan osuvia piirteitä. Se vain ei ole kovin helppoa.

Vilja kumminkin tehokkaasti tuottaa papereita ja hoitaa siinä sivussa lapsiaan Tuurea ja Saagaa, jotka keikkuivat kyydissä mukana.

Polttelin takapihan risuja ja hukkasin siinä savussa silmälasit rintataskusta. Etsinnät jatkuvat.