Torstai 14.6.12

Aamulla jätetty viimeisetkin korjaukset ja lisäykset vedoksiin Huovisesta, ja sinne jäi luntta Vuokon hyvään hoitoon. Mikä kevennys!

Kesäaamuna ajelin Helsinkiin ja kävin iltapäivällä Tuusulassakin eli Järvenpäässä, missä Ahola avasi uusituin ilmein ovensa. Näyttely kauniisti kunnostettu. Jenni Haukio piti niin hyvän avauspuheen, että kaverit (kaksi Jussia) luulivat sitä minun kirjoittamakseni. Mutta kyllä Haukio sen varmaan itse kirjoitti, osoittaen samalla huomattavaa perehtyneisyyttä aiheeseen. Siteerasi Sillanpäätä, mistä lisäbonus. Muutamakin iloitsi ääneen siitä, että meillä on taas kirjallisesti sivistynyt presidentin puoliso.

Tuttuja oli tietysti paljon, sukulaisia ja muita asiantuntijoita. Ahon juhlavuotta ei saada millään pysähtymään. Jussi Brofeldtin jyhkeä hahmo hallitsi pihamaata. Juttelimme Lauri ja Arja Paavolan kanssa, ja Sirkku Lindholm (Pahta) edusti ansiokkaasti Waltari-seuraa. Sylvi Honkkilan tapasin ja muistelimme Mäkelänrinteen aikoja 1970-luvun alussa. Lyhyeksi jäi opettajanurani. Aurinkoinen tilaisuus!

Muutama toisinajattelijan kommentti on sentään näkynyt Jussi Halla-ahon tapauksesta. Heikki Peltonen teki hyviä kysymyksiä radiossa, selittelyksi meni Jani Vapaavuorella ja Johannes Koskisella. Bisquit kirjoitti asiasta vakavan pakinan Iltsikkaan. Ja Ilkka-lehti jytisteli osuvasti Halla-ahon asemasta ja tulevaisuudesta. Nähtäväksi jää. Tuskin omapäistä miestä heti nujerretaan. Voi hyvin olla, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin kiinnittää huomiota Suomen toistuviin sananvapauden rajoituksiin (20 tapausta) ja puuttuu Jussin tuomioon.

Nokian katastrofin saattoi ennakoida viimeistään silloin, kun Esko Aho päätti karata toisen kerran Harvardiin. Kun kiviseinä nousee eteen, vikkelä mies ottaa pitkät. Mutta eikö juuri nyt Nokialla kaivattaisi tehokasta yhteiskuntasuhteiden johtajaa? Helppoahan niitä on hyvinä päivinä hoidella. Taustalla voi tietysti olla jotain, mitä emme tiedä.

Italialla menee vaikeaksi päästä jatkoon futiksessa, mutta Espanja pelaa suvereenisti ja varmistuu vain. Jos talous ei oikein suju, pallopeli sitä paremmin.