Tiistai 26.6.12

Hyvin toteutunut rengasjunamatka VR:n 150-vuotisen jyskeen kunniaksi.

Aamulla Helsinkiin ja Ekbergille pieneen näytelmäpalaveriin, sitten flaneerausta kaupungilla, istuskelua Teatteriravintolan terassilla auringossa ja paluumatkalle paikallisjunassa: ensin Riihimäelle, vaihto Turenkiin ja siellä vanhan asemarakennuksen ohi Pyhämäen kesäteatteriin.

Esitettiin Juhani Ahon Rautatie, tosin krouvisti hämäläistettynä sovituksena, josta Ahon hienovireinen henki kaikkosi tai ainakin kovasti muuntui. Juoni sentään säilyi. Sovittaja Ari Kiipula oli pannut suruttomasti omiaan klassikon tiliin. Olen alkutekstin suuremman kunnioituksen kannalla. Oili Ruukin ohjaus on helppotajuisesti alleviivaavaa. Elisa Göös (joka lähetti ystävällisesti kutsun) esitti muhkeaa ruustinnaa. Valopilkkuja: musiikki, pappilan muutos näppärästi junaksi, Martti Jantusen pehtoori ja parrakas pullon tarjooja.

Paikallisjunalla edelleen Tampereelle, missä auto odotti. VR palvelee näinkin hyvin, aikataulut täsmäsivät.