Keskiviikko 4.7.12

Uusi hiukkanen (Higgs) löydetty, jihuu! Tuntuikin että jotain puuttui käsityksestämme maailmankaikkeuden rakenteesta.

Töllinmäki möllötti kuitenkin päältä katsoen entisellään, kun siellä kokoustimme pihapenkeillä. Ensi sunnuntaina keskitymme Veikko Huovisen huumoriin samalla pihalla klo 14, vieraaksi tulee kirjailija Arto Seppälä. Mitä mieltä Konsta Pylkkänen olisi uudesta hiukkasesta? Voisi hyvinkin semmoisen löytää mahallaan ruohonjuuria tarkastellessaan. Valtteri Yrjölä kajauttelee tapahtumassa kotimaisia lauluja, siellä tapaamme.

Muuten suunniteltiin ensi vuotta ja keksittiin hyvä idea: kun Myllykolussa on nyt se hieno ensipainosten näyttely, Töllinmäkeen pannaan näytteille Sillanpään käännöksiä. Jussi ideoi jo vitriinin paikan, jota ryhdymme toteuttamaan. Vilja kertoi meille rahoitusten kiemuroista. Ihme systeemejä nämä joutsenten reitit, elyt ja muut venkurat. Jospa siellä rahat pian loppuvat, kun vakuusrahaston ja jälkikaupan menoja ruvetaan maksamaan.

Tuore tohtori Sirpa poikkesi kaffeella parvekkeella, siinä on kyllä vauhtimimmi. Heti syntyy kun hän johonkin tarttuu. Ensi vuoteen näissä näytelmähankkeissa jo tähtäillään. Sirpa aloittaa Jyväskylän yliopistossa lehtorina, mutta häntä on täällä pidettävä lujasti helmasta kiinni. Sain väitöskirjansa: Kohdennettu tuki perusopetuksen alkuluokilla. 202 s. Vaikuttaa äkkiselaten persoonalliselta työltä.

Iltakävelin Myllykolussa, yleisöä tuli kohtuullisesti mutta ei yhtään liikaa. Kilpailevia tapahtumia on paljon. Mitä hittoa ne Taatan ääntä kailottaa lippukassan kovaäänisestä, semmoiseen alentamiseen on puututtava. Ne on jylhiä nauhoja, niitä on kuunneltava keskittyen ja hartaasti eikä minään tulomusiikkina.

Helteinen sydänsuvi alkaa olla hehkuvimmillaan.