Tiistai 10.7.12

Egyptissä presidentti Mohamed Mursi ei kunnioita vähääkään korkeimman oikeuden päätöstä julistaa parlamentti laittomasti valituksi, vaan kutsuipa uhalla sen koolle. Saksassa valtiovarainministeri Schäuble neuvoo kädestä pitäen korkeinta oikeutta, kuinka sen tulee Euroopan talousvakaudesta ja perustuslakikiistasta päättää.

Eivät silti menetä välittömästi asemaansa nämä poliitikot toisin kuin Jussi Halla-aho meillä. Varmaan Mursi ja Schäuble ovat Jussin kanssa samaa mieltä siitä, että korkein oikeus on vain joukko henkilöitä omine mielipiteineen ja laintulkintoineen. Suomessa korkeinta oikeutta tulee silti kunnioittaa enemmän kuin Saksassa tai Egyptissä.

Samalla kerrotaan, että Timo Soini on 7. sijalla maailmantaloutta eniten haittaavien henkilöiden amerikkalaislistalla. Onnittelut. Tuskin olympialaisissakaan saavutetaan monta yhtä korkeaa sijoitusta. No Leif Salmén kyllä Hesarissa sijoitti Jyrki Kataisen sinne kärkipaikkaa pitävän Angela Merkelin rinnalle Euroopan talouden tuhoajana. Hyvin menee, Suomi.

Meillä oli liikunnallinen päivä. Marja piti jumppaa Ylivakerin entisessä navetossa, kun ruoho kotipihassa on märkää. Hikisinä jumpattiin yli kymmenen notkistelijan voimin Laila Kinnusen laulujen tahdissa. Vanha tuttu Leena-Maija Lindqvist tuli väellä ottamaan kuvaa ja haastattelemaan tästä ihmetapauksesta, juttu kaiketi tulossa Kyrön Sanomiin.

Päälle savusaunan löyly ja pulahdus järveen, johan teki jäsenille ja hengelle hyvää.