Torstai 19.7.12

Haastoin kaikki meidän pelimiehet Myllykoluun näyttelemään ensi kesänä, kun luin Martti Suosalon haastattelusta, että jalkapallo opettaa sijoittumaan oikein näyttämöllä. Tänäänkin Asko sijoittui aivan oikein ja torjui Esan rankkarin. Tästä on varmasti hyötyä näyttämöllä. Vaatimattomuus estää kertomasta, että tein yhden unelmamaalin. Mutta kaksi myös missasin.

Muistelimme kaikki eilistä ihmeellistä iltaa: aurinko paistoi ja oli lämmintä. Tällaista muistetaan joskus viime kesältä. Kannustimme samalla feministejä ponnistelemaan edelleen tasa-arvoisuuden tiellä. On tunnettua, että naisten euro on 80 centtiä, mutta Aamulehti paljastaa lisäksi, että naiset saavat saman verran lievempiä tuomioita kuin miehet. Tähän on mielestämme saatava hetimiten korjaus.

Vakuussopimukseen emme ottaneet mitään kantaa. Matti uskoi Askon kannattamana, että kansan mielestä on ihan oikein, että edustajamme tekevät välillä töitä kesälläkin. Tutkikoot nyt sitä satasivuista sopimuslunttaa, josta kukaan ei ymmärrä mitään. Kimmo Sasin mielestä (kyröläisiä hänkin alunperin) sopimus on asiantuntijoiden tekemä, eikä ole tarkoituskaan sitä ymmärtää; on vain luotettava. Näin päätimme tehdä.

Peräänkuulutamme reheviä miesnäyttelijöitä ensi kesäksi Myllykoluun. Matti lupasi pitää silmänsä auki kassajonoissa. Naisia saa yleensä helpommin, mutta ronskit hyvälihaiset miehet alkavat olla kortilla, kun Suti ja Yli-Kerttulan Mikko taitavat olla jo reservissä. Ei kunnon pyyleviä persoonia näe enää ammattiteattereissakaan. Ei ole enää Uuno Montosia tai Aku Korhosia tai Eero Roineita. Aulis Rosendahl oli viimeinen pyknikko, ja hänkin meni tsunamissa. Kaikki on nykyään niin pirun hyväkuntoisia ja treenattuja (Turkan syytä). Jos näette rehevän ja hyvin ilmaisevan miehen, ilmiantakaa tänne!