Tiistai 24.7.12

Nimipäivät on kesän herttainen instituutio, ja naisten viikolla niitä riittää. Viime viikolla vietimme Saaran päiviä Törmällä ja tänään ensin Kirstin päiviä Mouhijärven Karinkylässä ja illemmalla Kristiinan päiviä täällä Mahnalan rannassa. Siinä välissä jumpattiin, ja Marjan johtamassa voimistelujoukkueessa ovat niin Kirsi, Kirsti kuin Kristiina, joten onniteltavaa ja halattavaa piisaa kylliksi saakka.

Nimipäiviä ei tarvitse ottaa liian juhlallisesti, mutta herkulliset tarjoamiset, kevyt seurustelu ja kauniiden pihapiirien ihastelu luovat kohotusta pilviseen kesäviikkoon. On yhtä hauska tavata taas vanhoja tuttuja kuin kohdata uusia tuttavuuksia. Puheenaiheksi tarjoutuvat sää, talouskriisi, kakun mehevyys tai kulttuurikesän kuulumiset. Näihin Kirstin ja kumppaneiden päiviin päättyy taas sateinen naisten viikko, mutta mitään takeita ei ole vieläkään säiden nopeasta paranemisesta, vaikka toiveita on heitelty.

Marjan jumpassa oli ennätysosanotto ja Laila Kinnusen ja Olavi Virran tahdittama ohjelma entistä vaativampi, joten kunto hiljalleen kohenee. Meitä rohkeita miehiäkin kertyy jo vankka osasto takariviin. Ruumis tarvitsee ajoittaisen kurituksensa ja jäsenet viiltävän venytyksensä. Envallin ohje säännöllisistä kävelyretkistä ei yksin riitä, on myös sopivasti rehkittävä, ja parasta työmaata siihen tarjoaa kyllä savusaunan villi ympäristö meidän omassa impivaarassa. Soutelemaan olisi enemmän ehdittävä ja pyörälläkin on tullut pyrähdetyksi vain lyhyitä tarvematkoja, vaan onhan kesää jäljellä.