Lauantai 28.7.12

Ensimmäinen kilpailupäivä ei vielä ihmeitä tuo. Amerikkalaiset uimaritähdet vaihtoivat paikkaa kärjessä. Brittisuosikki ei pärjännytkään pyöräilyssä. Suomalaiset suosikit ovat vähissä. Yleensä kaikki ovat tyytyväisiä suoritukseensa, meni kuinka meni. Hento uimarityttö pyörtyi aamukilpailun päätteeksi. Voi kysyä oliko valmennus ja valmistautuminen ihan kohdallaan. Ampuja Kai Jahnsson pysyi kylmäverisesti finaalin hännillä, yksi piste kotiin. Pisteet muuttuvat pian mitalien arvoisiksi.

Hirveästi päällekkäisiä tapahtumia edelleen täällä maalla. Heiskalla heinähupaa ja väkeä kuin markkinoilla, Taunokin rakkaan Fergusoninsa kanssa siellä seippaili. Juha Kuisma tavattiin soppalounaalla sekä noin seitsemän veljeksen ehdoton Juhani, Antti Jokinen. Sahtikisan heikkoutena pidän sitä, että yleisö ei saa maistella ja antaa omia pisteitään. Tuomarit siellä vaan tärkeinä nököttävät mukien äärellä. Kehittäkää kilpailu interaktiivisempaan suuntaan! (Sitä paitsi minua ei ole koskaan pyydetty tuomariksi, vaikka omaan pitkän ja ahkeran uran sahdin maistelijana…)

Piti kiirehtiä Maisemakahvilan kulttuurilatoon, missä oli perinteiset luonto- ja maisemapäivät ja missä Marja halusi ehdottomasti kuulla ja nähdä Heikki Willamon esityksen, mutta jonkun aikatauluerehdyksen vuoksi joutuikin kuuntelemaan toista tuntia Erkki Lähteen metsäluentoa, kunnes poistui vihaisena. Minäpoika vaan saunaa lämmittelin ja nautin Aatamin asussa kesän ensimmäisestä hellepäivästä.