Keskiviikko 15.8.12

Marjan päivän aloitin asiallisesti lahjoin ja lauluin ja kukkasin, tosin vain ensinmainittu oli nyt käytössä. Annoin Reidar Palmgrenin uuden romaanin Sudenmarja, kun sillä on päivään osuva nimi ja siinä on kuulemma raivoisaa erotiikkaa. Tutkikoon vaimokulta sitä jos vaikka innostuisi.

F.E. Sillanpään Seuran johtokunta saapui päivällä, ei nyt nimipäiväkesteille, mutta kokoukseen kumminkin. Verannalla kahviteltiin ja keskusteltiin, kaikenlaista suunniteltiin. Lukumaraton on jo ensi lauantaina klo 10 Kurjenmäessä. Marja sai lisää kukkia ja lahjoja, ei vieläkään laulua.

Mahtavan lahnan savustin, tuli oikein maukasta ja mehukasta. Samaa ei voi sanoa elokuvasta Levottomat 3, josta muutaman kohtauksen katselimme. Seksiriippuvuudesta oli kysymys. Koleita ihmiskuvia.

Elokuvasta puheenollen, kovin valmiita ollaan sekä moittimaan että puolustamaan tätä loistavaa ideaa kuvata Mannerheimia etnisin voimin ja swahilin kielellä Keniassa. Ennen kuin metriäkään on nähty. Tähän tekijät ovat kaiketi tähdänneetkin, helppoon huomioon ja halpatuotantoon. Tällä linjalla kannattaa jatkaa. Kekkosta voisi seuraavaksi näytellä joku pieni kiinalainen ja Paasikiveä pystytukkainen eskimo. Kansa voisi näin osoittaa suurta sivistyneisyyttään ja liberaalia taideaistia, mitä radion mimmi jo ennakolta Mannerheimin kohdalla hehkutti. Oman firman tuotosta on tietysti jo kynnyksellä kiiteltävä. Odotukset siis katossa.