Tiistai 18.9.12

Nyt ne vaimon tilaamat kaapistot tulivat, ja kaksi ammattilaista kokosi niitä koko pitkän työpäivän eikä vieläkään tullut valmiiksi. Näin vaikeita paketteja liikkeet heittävät asiakkaitten syliin. Säästöä syntyy ja kirouksia jos itse toimeen tarttuisi, vaikka olisihan se kehittävää askarointia jos niin malttaisi asennoitua.

Sillanpään Seura mietti iltapäivällä tulevan vuoden tapauksia, jotka ovat kiinni Elystä ja hankehakemuksen kohtalosta. Kaikki kulttuurityö alkaa ankaralla rahapohdinnalla. Spontaaneja ideoita kuitenkin syntyy muuallakin kuin mainiossa seurassamme. Olen jo luvannut toimia sahdinteon SM-kisojen tuomaristossa Heiskalla ja esitelmöidä Sillanpään suhteesta sahtiin. Ah se on mehukas aihe.

Ylivakerin Hilkka toi naapurista tänne viimeperjantaisen Suomenmaan, jossa Matti Summanen kirjoittaa aukeaman verran Huovis-kirjasta koko lailla toiseen sävyyn kuin kollega Marttinen siellä Kainuussa. Ansiokas juttu, tasapainotti tervetulleesti mielialaani.

Matti Pitko puolestaan pahoitteli, etten mahtunut hänen väitöstilaisuuteensa. Lupasin kestää takaiskun tyynesti. Suunnittelimme uusintaerää lokakuun kirjakahvilaan, aiheena ”Huumorin syvempi olemus”. Pitko ei saa vauhtiaan pysähtymään, kun on menestyksen makuun päässyt, ja haastaa seuraavaksi minut. Kaikki kannustamaan sunnuntaina 14. päivä tulevaa kuuta kirjastoon!