Tiistai 25.9.12

Kun Mannerheim sai mustan muodon Keniassa ja Muhammedia pilkataan, piti tietysti Mietaakin vetäistä jalustaltaan.

Tapasin naapurin emännän Hilkan aamulla postireissulla, ja selvät sävelet oli hänellä: tämä on taas sitä keskustan vastaista kampanjaa, kun Mietoa ja Kaikkosta kampitetaan. Kovin sopivasti tapaukset vaalien alle ajoittuvatkin.

Yhteistä on aikanaan yleisen ja hiljaisesti hyväksytyn ilmiön vetäminen nyt rikoksen kirkkaaseen valokeilaan. Onko tästä puhdistusvimmasta sitten jotakin hyötyä, mene ja tiedä. Ehkä tavat ja asenteet hitaasti kohenevat.

Tiettyä jälkiviisasta hurskastelua voi kuitenkin vaistota näissä paljastuspeijaisissa. Totuus on aina kovin venyväistä lajia, varsinkin silloin kun vain vastakkaiset sanat kiistelevät. Eipä paljon innosta.

Nyt A. Halonen julistaa just radiossa, että me olemme kaikki syyllisiä, kun vaadimme tässä julmassa systeemissä huippu-urheilijoilta voittoja. Joopa joo. Mikä istuin saisi meidät penkkiurheilijat tuomiolle?

Mitä sanoin viimeksi: huippu-urheilun tuen voisi suunnata vanhusten hoitoon. Olisivatko tutkivat dokumentaristit sitten tyytyväisiä.