Keskiviikko 26.9.12

Helsingin huminaan, ensin Vkp:n ohjelmavaliokunnan kokoukseen (paljon ideoita, ensi kesän runko Sastamalaan alkaa olla koossa), vielä pientä jatkopohdintaa Vesan kanssa Kappelissa. Hämmästyin suurta riippuvaa mainosta ensi viikon torstain kirjallisesta tilaisuudesta ravintolan kellarissa, jompikumpi Nopola vierellä daamina.

Puolustusministeriön tiedotustykin Jyrki Iivosen kanssa illallinen läheisessä turkkilaisravintola Anissa, paljon siinäkin tuuletettiin niin Venäjän kuulumisia kuin kotimaan tapauksia. Haglundista Jyrkillä myönteinen lausunto, aloittanut kuulemma terävästi, vaikka näin päältä päin ei ihan uskoisi.

Ja meillä oli Marjan ystävätär Teija kylässä, saanut monien muiden mukana lähdön Nokialta, mitä siinä sitten käsittelivät. Mutta Teija ryhtyy pontevasti jatkamaan kesken jäänyttä gradua, ja mikäs sen viisaampaa.

Joten olipa sosiaalinen rysäys yhtäkkiä maaseudun haudanhiljaisuuden jälkeen. Jaa ei niinkään, lähtösaunan tarjosi Tauno eilen omassa rannassaan puintien päättymisen kunniaksi. Kyllä siinäkin politiikkaa sivuttiin aika roimasti. Taunoa ärsyttää suuresti se, että joutuu pakosta katsomaan pätkiä mustasta Mannerheimista telkkarin ennakkomainoksissa. Moni jakaa varmaan tuskastuttavan tunteen.