Perjantai 28.9.12

Vuorossa Pasi Tammen näyttelyn avajaiset galleria Heinossa.

Vahvoja, rosoisia, mietteliäitä töitä, suuria kankaita, veitsellä veistettyä maalia. Vaikutuksen tekivät suuret alastomat mieshahmot, nämä masentuneet tyypit: ”Minulle ei koskaan tapahdu mitään” ja ”Keskellä”. Oli myös kauniita ja uhkaavia pilvimuodostelmia sekä uudesti nähtyjä antiikin hahmoja, Narkissos ja Prometheus. Meillä on Pasin kanssa pieni tilaus menossa, siitä myöhemmin.

Iltaviinille tulivat Sirpa ja Ari Hämeenkyröstä, jaa no Sirpa on nykyisin Jyväskylässä yliopiston lehtorina ja sieltä oli pudotellut (Ari loppumatkan kuskina) melkein yhtä päätä tänne etelään tyttären kissavahdiksi. Sirpalla on sanojensa mukaan melkein 200 kuulijaa kirjallisuuden luennollaan. Miten ne sillä tavoin järjestävät siellä. Hyviä uutisia Myllykolun rintamalta. Huomenna lähdenkin vielä katsastamaan Kyrön maita ja laittamaan paikkoja kuntoon.