Tiistai 2.10.12

Kirjailijaillalliset Kämpissä.

Olinkohan viidettä kertaa, ainahan WSOY:n julkaisevat kutsutaan. Paavo Hohdin viimeinen isäntävuoro, Leena Majanderin ensimmäinen emännyys. Julkistettiin Edinburghin uusi residenssi, johon heti havittelemme keväällä. Palkintoja saivat ansioituneet veteraanit, mm. Arne Nevanlinna, Liisa Ryömä, Pekka Tarkka ja Kirsti Mäkinen, joka piti kiitospuheen palkittujen puolesta.

Pöytäseura antoisaa, Kati Tervon ja Seita Vuorelan välissä istuin, Tuuve Aro vastapäätä. Markku Envallin kanssa saatoimme keskustella pitkään, ja Leena tuli daamiksi loppuillasta. Yleisiä kuulumisia vaihdetaan, kollegojen kirjoja pitäisi tietysti kehua. Risto Uimosen ja Martti Turtolan kanssa puhetta uusista tietokirjoista. Joni Pyysalo sanoi kirjoittaneensa Huovisesta Kuvalehteen. Markun ja Lari Mäkelän kanssa päästiin jopa kirjalliseen substanssiin. Ei ihan hukkaan heitetty ilta, ruoka maittavaa ja viiniä riittävästi. Kävelin lämpimässä yössä kotiin.