Sunnuntai 7.10.12

Aamusta Turkuun, yhden päivän ohjelma kirjamessuilla. Upea syyssää jatkuu, sääli viettää se autossa ja messuhallissa. Sentään loistotie ajella.

Kiertelimme ja katselimme. Ensiesiintymiseni ruokalavalla, missä kokit valmistivat taidokkaasti lohta, minun tehtäväni oli kertoilla Huovisen ruoka- ja juomakuvauksista. Touko Siltalan kanssa kävimme asiallisen kirjakeskustelun Agricolan lavalla, muutamia kappaleita signeerasin, ei mitään ostoryntäystä. Divariosasto aina kiinnostavin.

Ryntäys oli sen sijaan auditorioon, missä Jörkka Donner haastatteli presidentti Niinistöä Euroopan tilanteesta. Ei toivoakaan päästä edes salin ovelle. Ensimmäiset Jenni Haukion (yhdessä veteraani Kettulan kanssa) junailemat messut taisivat onnistua nappiin, yleisöennätyksestä puhuttiin.

Pulkkisen lapset katsastettiin, sitten viiletin Helsinkiin, Marja jäi Turkuun mumminhommiin. Kun katselin vähän Borgioiden viihteellis-väkivaltaisia juonitteluja, oli todettava taas, ettei mitään uutta auringon alla. Katso päivän Hesari ja Vatikaanin uudemmat juonet ja murhat.