Maanantai 8.10.12

Alman kanssa lounaalla Asia1:ssä, tyttö lähtee taas Wroclawiin viimeistelemään teatteriopintonsa. Näkymiä töistä keväämmällä Turussa, iloisia uutisia. Oli nähnyt Sylvin ja Anitan lauantaina, kuulemma hyvä veto, yleisö lämpimästi messissä. Kumminsa Eeva-Liisan kanssa ollut eilen syömässä ja puhelemassa.

Vierailu Alumneissa, yliopiston Runeberg-sali täynnä tarkkaavaisia kuulijoita. Veikko Huovinen tuntui tätä ikäpolvea kiinnostavan, teokset monella hyvässä muistissa. Kirsti Mäkinen on palannut vetämään Alumneja tunnetulla taidollaan, koko kirjapiiri lopahti välillä kun hän yritti luopua hommasta. Keskustelussa tuli esiin uutinenkin Huovisen vierailusta Berliinissä lukemassa omaa teostaan! Reetta Meriläinen oli aamulla Jälkihiessä ja nyt täällä avaamassa Alumnien puheenjohtajana. Elsi Hetemäki eturivissä, Siukot takarivissä. Kirsti tarjosi katkarapuvoileivän ja iltaviinin Fazerilla. Puhuttiin Tuulan juhlista ja Nätti-Jussista, Lasse Lehtisen kirja ilmestymässä.

Roba pitää pintansa, sävy tosin synkkenee, kovia käänteitä. Alku kannattikin ottaa rennommin, nyt ollaan jo poliisin imevässä kierteessä. Varsin siekailematonta kuvausta.