Maanantai 15.10.12

Puhekierros jatkui Tampereella Mummon kammariin, joka on aina lämmin kohtauspaikka, fiksuja lukeneita naisia. Aukesi näkökulma, jota en Huovista tutkiessani huomannut: Pojan kuolemassa siteeratut runot, joita Huovinen luuli poikansa kirjoittamiksi, ovatkin Einari Vuorelan kokoelmasta. Toiseen painokseen asia on korjattu. Olisi pitänyt huomata, vaikka asialla ei suurta merkitystä olekaan. En käsitellyt runoja.

Kaisa Paatela selvitti juurta jaksain kuntakirjan ideaa, joka on Hesarin lanseeraama. Löytänyt itse Urho Karhumäen Berliinin olympialaisten voittoromaanin Avoveteen Multian kuntakirjaksi. Miltei koko Huovisen tuotanto sopisi Sotkamon kuntakirjoiksi, samoin tietysti Sillanpään tuotanto Hämeenkyröön ja Kiven Nurmijärvelle.

Tutustuin Veijon mainioon keittiöön Arjan johdatuksella, paistetut silakat käsin perattuja kuin Savoyssa konsanaan. Herkullista.

Tiivis tv-ilta, kun Francon jälkeen ja Roba, nämä välttämättömät, tulevat peräjälkeen. Onko Robaan ahdettu jo liikaa käänteitä? Letkeä, rankan realistinen poliisin arjen kuvaus riittäisi sinälläänkin. Entä Liikenneviraston pääjohtajan ero, siitäkin varmaan tv-näytelmän saisi.

Onnea Pertti Alajalle, vanhalle norssille ja maajoukkuemolarille, Palloliiton uudelle puheenjohtajalle! Ihmetyö olisi nostaa Suomen jalkapalloilu tappio- ja tasapelikierteestä kerrankin kansainvälisiin mestaruuskisoihin.