Sunnuntai 21.10.12

Vincente Minellin elokuva The Bad and the Beautiful (Särkyneiden haaveiden kaupunki) näytti elokuvatuottajan (Kirk Douglas), jolla oli vastineita myös Suomessa – tulee mieleen AC Carlstedt tai miksei itse Särkkä. Olisiko Markus Selinissäkin samoja piirteitä. Rakenteeltaan kiintoisa, vahvasti näytelty leffa.

Silmä kovana seurasimme Johan Bäckmanin esiintymistä Nybergissä. Joko mies puhdistaa mustaa mainettaan? Eikö mitä, pudotti entisestä olemattomia osakkeitaan. Kun JB sanoi vain haluavansa parantaa suomalaista yhteiskuntaa, olisi kannattanut kysyä miksi hän tekee sitä venäläisessä mediassa eikä suomalaisessa. Fanaatikon tyyppiin kuuluu, että hyökätessään silmittömästi maanmiesten kimppuun hän on herkkäpintaisesti loukkaantunut täällä saamastaan kritiikistä. Nyberg yritti kiitettävän tiukasti puristaa miestä, mutta paljon ei irronnut. Tämän ajan Efialtes huipensi hölmöilynsä mottolauseellaan: ”Ryti hirteen.” Kuinkahan sekin paransi lastenhuoltotilannetta?

Soitin Taunolle, jonka paras kaveri Vanajan kylävainioilla oli aikanaan tämän Johanin isä Erkki Bäckman, idearikas leikinjohtaja, sittemmin menestynyt liikkeenjohtaja. Saatoimme surullisina todeta, että poika taitaa olla ihan oikeasti vähän noin niin kuin. Ei kai venäläinenkään media voi loputtomiin niellä hänen paksuja väitteitään.