Tiistai 20.11.12

Kun nainen on ministerinä, hän saa ansiokseen sellaistakin mikä miehelle olisi raskas rasite. Kuulen vastaväitteitä! Mutta onpa vain ministeri Kyllöstä kehuttu jopa hallituksen ainoaksi mieheksi, kun hän on pannut ministeriönsä tieasiat nopeasti ranttaliksi. Kun hän kiivaasti uhkasi repiä ja polttaa itse tilaamansa muistion, sitä on pidetty virkistävänä retoriikkana!

Tietysti voisi kysyä Aamulehden Matti Pitkolta, tarkoittaako ”hallituksen ainoa mies” nykyisin jo käänteistä moitetta. Pääjohtaja Tervalaa ei kukaan ole sentään kehaissut viraston ainoaksi naiseksi. Hän saa erotettunakin esittää virallista syntipukkia (roolin kirjoittanut aikanaan Agapetus).

Täällä ainakin Sillanpääntie on entisensä: autoa ei kannata pesettää, koska se on iltapäivällä taas yhtä kurainen. Mutta hyvin silläkin kuljetaan.

Kun kännykkä yllättäen mykistyi, kaduin että luovuin lankaliittymästä. Kun olen täällä yksin kirjoittamassa, olisin ihan pussissa. Marjakin hätääntyisi ja luulisi jos mitä sattuneen. Onneksi puhelin palautui levättyään yli yön. Pitää hankkia varapuhelin

Hiton hyvä, että saavat pitää sen Downton Abbeyn ja se yksi omantunnonarka kaiffari saatiin järkiinsä. Miten käynee mr Batesin, hänen tilanteensa on vähintään kusinen. Kun se käsipuoli kaveri perui vihkimyksen viime hetkellä kirkossa ja lähti lätkimään, muistui mieleen vastaava tapaus tässä kylässä noin seitsemän vuosikymmentä sitten. Muuan tulinen nainen, jonka entisen asumuksen näen yhä tästä työhuoneeni ikkunasta, vastasi kolme kertaa papille: En tahdo! Luultavasti silkkaa pirullisuuttaan sitkeää kosijaansa kohtaan. Sama nainen oli erään otsikoihin nousseen kohudosentin isoäiti. Että pirahtelisiko miehen toimissa pikkuisen myös täkäläisten sarvipäitten genetiikkaa…