Perjantai 23.11.12

Tapasimme Viljan kanssa Jussi Selon, Uniklubin rokkarin ja Veriveljien kertojan. Sympaattinen istunto Tampereella, Jussi tuntui tosissaan innostuneen Sillanpään mietelmistä, joita Vilja oli hänelle lähettänyt. Jospa niistä koostuisi ensi vuoden hittibiisi? Jussi lupasi ryhtyä työhön.

Näin Sillanpään juhlavuotta sieltä täältä rakennellaan. Tuntuu että unohtunut kirjailija on taas nousussa. Entinen huonetoverini yliopistolta Pertti Lassila analysoi hienosti Elämää ja aurinkoa radiossa yhtenä päivänä, keväällä ilmestyneessä teoksessaan Metsän autuus (SKS) on aiheesta enemmänkin. Tällaisia tuoreita tulkintoja voisi olla tulossa lisää.

Illalla Viljakkalaan, missä en ole kai teatteria koskaan nähnyt, oli siis aika. Heini Tolan näytelmä Ilta teatterissa kuvaa takahuoneen sähinöitä aika hauskasti. Teatteri Wimman esitys, Jari Halosen ohjaama, päästeli farssin palkeet täysillä auki. Tietysti epätasaista menoa ja tämmöinen vaatisi kovat taidot, mutta joukosta erottui riemukkaita kykyjä, varsinkin Niina Siewert yhden hysteerisen näyttelijän (Ainon) roolissa. (Olimme Sirpan kanssa katsastamassa mahdollisia vierailijoita Myllykoluun, jäi mietintään…)

Woody Allen tekee traagisestakin aiheesta jotenkin salakoomista kuljetusta, huomasin siinä iltamyöhällä.