Lauantai 29.12.12

Vihkipappimme Ari Suutarla täytti 70 ja piti isot juhlat Tuusulan Onnelassa. Sinne ajelimme vaikeassa kelissä Citikan lämmityslaitteen oikutellessa, ikkunoiden huurtuessa, harmaan sumun täydentäessä matkariemut. Onnellisesti selvittiin.

Arin vanhimman tyttären Susannan hieno puhe isälleen jäi mieleen. Iskusana oli sinnikkyys. Sillä mies on tapaturmaisesta pimeydestä raivannut tiensä vaikuttajaksi, maailmanmatkaajaksi, värikkääksi ja suorasukaiseksi persoonaksi, suuren perheen kantaisäksi. Ari esitteli toistasataa vierastaan ja muisti meidän kohdallamme Pitkon pakinaa, jossa tämä totesi häidemme olleen niin salaiset, että pappikin oli sokea. Anssi Hirvonen kajautteli kaikupohjaista tenoriaan, ja muita kyröläisiä olivat paikalla Risto ja Tarja Auttila ja Antti Kuparinen. Pöytäseuramme Hannu Iltanen ja Juhani Veikkola puolisoineen viritteli keskustelua mm. Waltarista ja nimikkoseuran mahdollisesta Maltan matkasta, jota Arikin puheessaan ennakoi. Päivi Istala värikkäässä jakussaan hehkui huojennusta tuoreen kirjansa jälkilaineilla.

Loskaisen harmaa oli Helsinki, ja ilomielin päätimme ravistautua sieltä irti taas huomenna kohti Kyrön puhtaampia hankia.