Tiistai 12.2.13

Laskeudumme paastoon. Tiheä lumipyry esti hiihtämisen. Ainakin käy tekosyyksi. Muutama hiljainen päivä maalla takana. Hienosäädetty vielä tulevaa kirjaa, tarkasti se nyt on toimitettu. Toivottavasti rosoa ja henkeä sentään jäi.

Nouseva oopperalaulaja Waltteri Torikka tuo Myllykoluun suurisuuntaisia ideoita. Sunnuntaina aiheesta kokoustettiin, ilmapiiri etupäässä positiivinen. Kiintoisaa nähdä, kuinka musiikilliset suunnitelmat jatkossa täällä nielaistaan.

Vanha kaveri Risto Ojanen poikkesi puhelemaan Porin mittavasta Maiju Lassila -projektista sekä Vanhan kirjallisuuden päivistä. Uutta ilmaislehteä on poika perustamassa. Mietimme teeman ajankohtaisuutta: Mitä jäljellä moraalista, kuten Tarmo Kunnas kysyy muutaman vuoden takaisessa teoksessaan. Kysymys sopii ensi kesänä uudistaa Sastamalassa.

Tekikö uusittu uutisstudio vaikutuksen? Kuten Matti Rönkä sanoi, se on vain työkalu, avara ja kirkasvärinen sinänsä. Jospa huonotkin uutiset alkavat tuntua keveän valoisilta? Arvo Tuominen oli tehnyt valaisevan kierroksen Laatokan ympäri. Hyvä dokumentti tarjoaa nojatuolimatkan. Hiidenkiven lukijamatkoja noille main aikoinaan tehtiin, nyt jonkun lenkin voisi uusia.

Käydään Helsingissä ja palataan vielä tänne latuja avaaman ja lueskelemaan.