Torstai 21.2.13

Voi suksien nihkeää luistoa. Siinäkö ainoa syy naisten menestymättömyyteen? Jännitin Mona-Lisa Malvalehdon puolesta, ihmeellinen monilahjakkuus kun on. Tällä kertaa ei onni suosinut. Sprintti on kiva keksintö, mutta odotamme kunnon hiihtoja.

Itsekin hiihtelimme lähinnä näitä Vanajan aukeita ja lyhyitä metsätaipaleita. Keli ja luisto erinomaiset, vaikka suksihuolto on olematonta.

Donnerin elokuvat jakavat mieliä. Hänen tyylinsä jäykin elottomin kohtauksin luonnehtia nykyihmisten sisäistä onttoutta ei sytytä täällä kotikatsomoamme. Aikanani näin ainakin tämä Sixtynine-leffan, ja minusta sitä oli nyt sensuroitu vai muistanko väärin? Missä Jörkan erektio, missä lähikuva Tynin tussusta? Sinänsä puhtaaksi puleerattu tuotemainoselokuva, kuten jo Erkka Lehtola näkyy Aamulehdessä hoksanneen. Yhteisymmärrys on vallinnut Marimekon ja muutaman muun sponsorin (kuntopyörä roudataan kuvaan yhtäkkiä!) kanssa. Mutta kun ihmisissä ei ole mitään henkeä (ehkä vähän Ritva Vepsän kasvoissa) niin sitten ei ole.