Keskiviikko 6.3.13

Parin-kolmen päivän totaalilepo auttoi torjumaan hyökkäävää flunssaa. Piti käymäni Raumalla kertomassa yhteisestä näytelmästämme Kuubalainen serenaadi, jonka kirjoitimme Tapio Niemen kanssa. Kirsi-Kaisa Sinisalon johtamassa teatterissa on ensi-ilta syyskuussa. Kirsi ja Tapio selvittivät tilaisuudet arvatenkin kaikella kunnialla, Länsi-Suomen toimittaja soitti tännekin. Näytelmä kertoo nuorena kuolleesta runoilija Unto Koskelasta, joka tekaisi sanat tuohon ikivihreään serenaadiin. Kaikki me olemme sitä joskus iltasitseissä loilottaneet. Kipeä runoilijakohtalo, josta ei tunnetta ja komiikkaakaan puutu!

Jaksoin jo luennoida Ahosta Mikkelin kesäyliopistossa. Mutta ihmeen voimattomaksi sitä valahtaa lyhyessä ajassa. Junassa lähinnä torkuin.

Ilmestynyttä Eevaa ihmetelty: onpa runsaasti kuvitettu kertomus ja otteita tulevasta kirjasta. Entinen oppilaani Riitta Castrén teki Kosmos-istuntomme pohjalta suht asiallisen jutun. Tähän vähän satsattiinkin, ensin ajattelin että se olisi ainoa juttu, mutta tulee niitä perässä vielä jokunen. Parasta olisi kun kirja vain tupsahtaisi ilman mitään ennakkovaroituksia, mutta se mahdollisuus menetettiin jo aikoja sitten. Hyvässä seurassa olen joka tapauksessa: vuoden Eeva Jenni Haukio kannessa ja sisäsivuilla.