Maanantai 18.3.13

Aika lujille tämä Arto Nyberg yritti pistää eilen, mutta kaiketi selvisin miten kuten, monien mielestä suorastaan hyvin. Viestit ja palautteet pääasiassa rohkaisevia, yleensäkin vihapostia on nykyisin yllättävän vähän. Monet kriittiset kommentit, joita saan, ovat peräti nimellä ja kohtalaisen maltillisia. On tietysti tutunomaisia purkauksia ja pohjanoteerauksia.

Kanssahaastateltavat pääsivät eilen vähemmällä, mutta heillä olikin asiallisempaa kerrottavaa. Hyvin tämä perheyritys uhrejaan hoiteli. Ilmeisesti tietty formaatti tarvitaan aina vankkumatta samanlaisena, mutta joskus olen ihmetellyt eikö sellainen jo puuduta tekijöitä. Kaiketi se tuo turvaa ja varmuutta, ja vaihtuvathan sentään aiheet ja ihmiset. Miellyttävän asiallinen ohjelma noin ylipäätään, kannatti vilkaista näin sisältäpäinkin.

Francon jälkeen oli jälleen erinomainen, mutta pikkuisen jo säälittää Antonio Alcantara toistuvine vastoinkäymisineen. Pankkikriisin kuvaus oli kuin tätä päivää Espanjassa tai Kypron saarella. Edelleen Vallan linnake pitää hienosti pintansa fiktiivisine, mutta todellisuutta hipovine kehittelyineen. Huomattavin resurssein oli kuvattu mm. Afrikka-jakso, meidän tv-sarjamme voivat sellaisesta vain unelmoida.