Sunday 14 APR 13

Tunnin kestää kävellä tästä meren rantaan pitkin loputonta Ferry Roadia. Mutta perillä odotti palkinto: kehuttu kala- ja äyriäisravintola Ship kanavan varrella, houkutteleva paikka ja sinne luiskahdimme. Nautimme kerrankin maittavaa vihanneskeittoa ja loistavaa Shetlannin lohta. Ei tätä suotta kehuttu.

Päätavoite oli kuninkaallinen huvipursi Britannia, joka lojuu matkailijoiden ihailtavana satamassa. Kuninkaallinen perhe luopui siitä murhemielin 1997. Saimme peräti suomenkielisen opastuksen luuriin ja kiertelimme laivaa yläkannelta konehuoneeseen. Messissä tarjottiin ilmaispaukku viskiä! Hulppea purkki, kyllä tällä vain kelpasi imperiumin meriä kyntää.

Bussi toi takaisin ihan kotikulmalle Hamiltonin sillan kupeelle. Katselimme hetken futista Bailiessa ja kellahdimme aika uupuneina levolle. Olipa päivä, oikein Marjan toivepäivä, hän onnellisena kiitteli.