Tiistai 14.5.13

Kodinhuoltopäivä Sepänkadulla, pyykkäsin, kävin parturissa, siivosin lehtiä jne. Paistettua haukea Kahvila Suomessa. Marja haravoi Hämeenkyrössä.

Eero Järnefelt -seuran kokous Tieteiden talossa, kevään viimeinen esitelmä. Puhuin siitä merkillisestä seikasta, että kaksi viime vuosisadan alun johtavaa kirjailijaa Aho ja Sillanpään saivatkumpikin tärkeimmät vaikutteensa samasta Järnefeltin perheestä, tosin eriaikaisesti. Eero Järnefelt oli kummallekin merkittävin opastaja, Aholle lähin kaveri, Sillanpäälle ihailtu esikuva. Kolmisenkymmentä kuulijaa, sihteerin Riitta Blomstedtin tarjoamat kuvanäytteetkin saatiin toimimaan. Tätä vähän jännitin, kun oli arvovaltaista kuulijakuntaa, perheen jälkeläisiä ja Suvirannan isäntäparia myöten. Ilmeisesti selvisin, kun kiiteltiin.

Nostin Kappelissa maljan itselleni, taas yksi työkausi matkoineen puheineen ja muineen ohi. Latvia oli lätkässä ihan vähällä yllättää Suomen, virkistävää.