Maanantai 3.6.13

Pelikentällä pohdittiin tänäkin aamuna syitä Mikael Pentikäisen eroon Hesarista. Jouko Jokinen kirjoitti eilen hyvän tulkinnan Aamulehteen, hänellä näytti olevan sisäpiirin ellei tietoja niin ainakin tuntemuksia. Auttavasti tunnettu pakinoitsija joukossamme arveli, että Pentikäinen on kovakorvainen ja pitelemätön mies, joka ei paljon hallituksesta piitannut. Päättelimme myös, että hän piti itsepintaisesti toimituksen puolia joitakin hallituksen otteita vastaan. Muutamat spekulaatiot jäivät ilmaan roikkumaan.

Itse puolestani aavistelen, ettei herkkäreaktioinen toimitus noin vain alistu tilanteeseen, jos hallitus nyt alkaa lehteä vyöryttää liiketaloudellisilla näkemyksillään. Uskoisin että vielä saadaan lukea kiristyvistä tilanteista ja ulosmarsseista Sanoman yrittäessä virtaviivaistaa nyt jo kovan uudistusmankelin läpäissyttä lehteään.

Sanoman hallitusta sopii syyttää jo perinteikkään WSOY:n kylmästä alasajosta. Siellä ei kustantamisesta ja kirjakulttuurista haluttu ymmärtää juuri mitään. Korskea hollantilaisseikkailu näyttää viimein kostautuvan ja lisäävän yhtiön tappioita.

Kunto näin alkukesästä kohtalainen, mutta pakinoitsijamme johtaa kisaa niukasti yhdellä maalilla.

Vepan baarissa entinen meininki. Kun kisan lisäksi kaadoin ja pilkoin yhden ylikasvaneen tuomen ja kohensin kiihkeästi kokkoa, huomasin kuinka hyvää kunnon ruumiillinen rasitus tässä iässä tekee. Uni tulee pyytelemättä. Tulee se kyllä muutenkin.