Aatonaattona 2013

Kokko on nyt niin mittava kuin olla sopii, ja savusaunakin on jo alustavasti lämmitetty. Rantaa pitää vielä vähän kunnostaa ja juhlakenttää kalustaa ja trimmata. Sahti ei ole vielä tullut, mutta miltei kaikki muu tarvittava on taloon kannettu. Vieraita eli Sallan perhe alkaa tulla tunnin sisään, sitten haen Eeva-Liisan Tampereen asemalta. Aattoiltana sopii sitten kyläläisten kokoontua. Asemat ovat valmiudessa.

Pientä muistonäyttelyä olen ripustanut Maisemakahvilaan, sittenpä näette. Katariina ponnekkaasti siellä kuratoi ja kukoistaa. Ja Marja hoitaa tätä kotitannerta ehtymättömällä taidollaan. Sade näyttää hellittävän, näkyy kirkastumisen enteitä. Joten eiköhän anneta Juhannuksen pikku hiljaa hiipiä nurkkiin, pieliin ja pihamaille.

Silja on täällä jo suviyönsä viettänyt, siitä muistona Armaan vene lipuu pääsivun kuvassa hänen unelmiinsa. Siinä hengessä toivotan oikein autuasta Juhannusjuhlaa kaikille yöttömän yön syliin heittäytyville!