Tiistai 16.7.13

Eilen Demarissa Aarne Laurilan hieno arvio meidän Ihmiselon ihanuudesta ja kurjuudesta. Suuri ilo lukea asiantunteva ja punnittu, myös kriittinen, yksittäisiin suorituksiinkin menevä arvostelu, sellaiset ovat nykyään harvinaisuuksia. Huomattakoon että täkäläinen Aamulehti ei ole vieläkään julkaissut esityksestä arviota, näitä nurkkia on ollut muuten joka puskasta ja penkistä.

Kulttuuriladossa oli Olavi Virta -tribuutti, nuoret muusikot August Saarinen & Vuolas virta irrottelivat rennosti ja aika hauskasti. Kaksi näytöstä tupaten täynnä. Sen jälkeen katselimme Viljan luona sitä Olli Horttanan Siljan suviyön käsittelemätöntä raakaversiota, joka näytti suorastaan upealta luontokuvissaan ja Siljan herkissä tunnelmissa. Tarkenneltiin jotain kerronnan kohtia, saatiin sahtia ja voileipää. Ohjaaja tyytyväinen palautteesta.

Mutta nyt suunnattava ajatukset Kustaviin ja Volter Kilpeen, lähtö on aamulla varhain.