Tiistai 20.8.13

Don Giovanni Aleksanterin teatterissa, tämä New Generationin tempaus, yllätti todella positiivisesti. Riehakas, riemukas esitys! Istuttiin omaa oopperapalaveria heinäkuussa harjoitusten aikaan, ja silloin Waltteri Torikka puhkui olevansa jo ihan poikki. Loistavasti poika selviää suuresta pääroolista, sätkyttelee ja ilmehtii kuin mikäkin klovni, vakavoituu lopuksi Kivisen jumalan lähetessä, ja laulaa kaiken jumppaamisen keskellä komeasti. Muutkin nuoret solistit huippuluokkaa. En nyt muista nimiä, kun ohjelmakin oli loppunut, mutta Ruotsista olivat ainakin nämä ihanat naiset. Ville Matvejeff johti ja Erik Söderblom ohjasi. Turhaan ei Hesari kehunut.

Olimme reissussa Vilja Pylsyn kanssa, hänkin hyvin otettu esityksestä. Tosin totesimme, että tulkinta noudatteli infantiilia käsitystä erotiikasta, mutta sellainen taisi olla Mozartin asenne. Viljaan ei kuulemma purisi tällainen viettelijä. Tapasimme Waltterin äidin ja miehensä ja kävimme näyttämön takana kiittämässä tekijöitä. Nuorekas ooppera menee enää torstaina ja sunnuntaina.

Kuulin Viljalta, että hautausmaankävelyllä oli viime lauantaina liki 90 seuraajaa, ja vielä klo 18 parikymmentä odotteli portilla turhaan, kun kävelyä siirrettiin aikaisemmaksi keihään finaalin takia. Pahoittelu turhaan vartoilleille! Vilja lupasi heille liput FES-vuoden pääjuhlaan Tampereen yliopistoon 14.9. Tervetuloa.