Maanantai 16.9.13

F.E. Sillanpään syntymäpäivä alkoi kukkien laskulla haudalle, mukana myös kunnan edustajat.

Viljaa kiiteltiin lauantain elämyksistä.

Jatkoin Tampereen radioon kertomaan lisää päivän aiheesta, Päivi Solja haastatteli, entisen oppilaani Anna Siréninkin tapasin. Vilja apureineen laittoi Pälsin valokuvanäyttelyä Metsoon, avajaiset illalla.

Mutta minun oli paineltava Poriin, missä oli viimeinen ponnistus: ensin lukupiiri Kaupunginkirjastossa, aiheena Enkelten suojatit, sen jälkeen vielä esitelmä alasalissa. Vilkas keskustelu lukupiirissä ja tupa täynnä esitelmää kuulemassa, yli 80 henkeä. Jäipä hyvä tunnelma syntymäpäivästä.

Ehdin vielä iltauutisiin kotiin ja katselin alkuun susien koripallomatsia Sloveniaa vastaan, hyvin tuntui menevän (ja voittohan siitä tulikin, kuulin aamulla).

Olikohan tämä nyt vähiin aikoihin viimeinen puhallus Sillanpäätä, toivotaan niin. Vaikka ei se tähän jää. Taunokin aamulla lehdenhakureissulla kysyi, että eikö sitä Sillanpäätä voisi jättää nyt rauhaan ainakin viideksi vuodeksi. Sanoin että ei Sillanpää mihinkään rauhaan jouda, mutta kyröläiset voisi jo päästää levolle, on niin voimille käypää ollut tää Sillanpää-touhotus kuulemani mukaan. Katsotaan mitä jatkossa keksitään.