Tiistai 17.9.13

Myös Hämeenkyrön Sanomat kunnostautuu erinomaisen kattavalla ja monipuolisella raportoinnilla juhlasta. Näitä tallentelemme muistojen arkistoon.

Suomen Kuvalehden juttua olen ehtinyt vasta vilkaista, Taatan jäljillä siinä ollaan. Vanha piikkilanganalituskuva on mainio, taisi olla Aarne Laurilan nappaama, hänkin taas jaksoi ponnia pääjuhlaan lauantaina. Heikki A. Reenpäällä oli ideoita Sillanpään kommentoidusta laitoksesta, ikivirkeä kaveri on siinä, karhunkin kuulemma kaatanut vielä viime vuonna. Myös Sillanpään kirjeiden kokoelma olisi saatava kokoon, mutta minä nyt painelen ensin läpi vanhaa elämäkertaani ja katson, mitä siihen on tullut laitetuksi.

Muistettakoon, että F.E. Sillanpään Seuran historiikki tuli lykätyksi vuoteen 2015, jolloin seura täyttää 40 vuotta; sekin vielä töitä ja täydennyksiä teettää, vaikka Anna Ulvisen hyvä runko on valmiina.

Olisi jo käännettävä vaihdetta, mutta ei auta, Eemeli pitää otteessaan. Paavolainen on hetken seisauksessa, kesällä naputtelin jo kestävän kivijalan, jonka päälle pian rakennetaan. Ei nää työt vaan lopu.

Soitin ja toivotin hyvää nimipäivää Aila Meriluodolle; lämmin ja iloinen oli äänensä, Takaniemessä viettänyt kuukauden kesällä, päiväkirjakin elää. Ikäihmisissä on poweria.