Keskiviikko 18.9.13

Luen ihmeellistä kyllä Santeri Alkion päiväkirjoja samalla kun eduskunta juhlii 150-vuotista valtiopäivätaivalta. Alkio taistelee vimmatusti kuningasvaltaa vastaan ja johtaa tasavaltalaista rintamaa syksyllä 1919, voittohan siinä lopulta tuli. Kari Hokkasen huolellinen toimitustyö tuo esiin elävän lohkareen itsenäisyyden alun historiaa. Alkion harras uskonnollisuus ja tinkimätön taistelumieli oikeastaan vastoin omaa tahtoa valaisevat miestä minulle uudella tavalla.

On tässä tuoreempiakin kirjoja meneillään, niistä myöhemmin.

Tuulee ja satelee, syksy tekee viimeinkin tuloa. Lämpöä riittää vielä. Tauno korjasi kesällä kaatamamme koivupöllit rannasta. Kaikenlaista kuntotyötä riittäisi vaikka kuinka. Korjasin yhdet pullistuneet ikkunapokat ja rupesin rakentelemaan kylmäkomeroa alakertaan, otollinen tila on suotta ollut puuvarastona. Pian tästä on muutettava kaupungin valoihin.