Maanantai 23.9.13

Sataa tihuttaa kun aamulla lenkkeilen Sepänpuistossa. Täällä taas ollaan.

Lehdissä vielä jälkikaikuja FES-juhlista. Katariina Flemingin hyvä kuvaus seminaarista ja pääjuhlasta viime perjantain Suomenmaassa, tänään Satakunnan Kansassa ansiokas tarkastelu Sillanpään satakuntalaisuudesta, sukujuurista ja kerronnan piirteistä. Jotakin aina pirahtelee.

Vasta luin täällä Risto Lindstedtin tarinan Taatan kahdesta asuinpaikasta Suomen Kuvalehdestä (37) – vähän kiusallinen tunne jäi siitä, että monet kohdat ja lauseet tuntuivat kovin tutuilta, mutta lähdettä ei Risto mainitse kertaakaan. Toimittajan etiikka hoi.

Matti Pitkon muistelmat ilmestymässä, Iltsika jo viikonloppuna niitä tyhjenteli. Vuosikymmeniä vanhan kikkelikortin salaisuus paljastuu! Ike Kanerva tosin jo kumosi Pitkon suuren paljastuksen. Vieläkö heruu uusia sensaatioita puolikarkean pussin pohjalta?

Päätän lehdistökatsaukseni tähän ja ryhdyn taas pakkaamaan – tällä kertaa kohti Prahaa, missä pidetään Mika Waltarille omistettu kirjallisuusviikko. Luennoin Brnon yliopistossa ja Prahan pääkirjastossa. Perästä kuuluu.